Végre egy olyan nassolnivaló, ami mindenkinek bejön. Változatos, mert a hozzávalóktól függően lehet variálni az állagán, kinézetén.
A zabliszt vagy zabpehelyiszt rusztikusabbá teszi, a teljes kiőrlésű búzaliszt lágyabbá.
Zsírral olcsóbb, vajjal kifinomultabb. A kókuszzsír is alternatíva, de attól még a tejérzékenyesek nem fogyasztják.
Még nem kóstolta nálunk olyan, akinek ne ízlett volna, ezért szeretettel ajánlom Nektek is!
1) Kimérem a lisztet (én megőrlöm, ez a karantén újításom, ami fantasztikus hozadéka az idei évnek).
2) Jöhet a ZSÍR. Ettől áll vagy bukik a mutatvány. Ha folyós, könnyebben összeáll a tészta, de utána hűteni kell, hogy formázható legyen. Ha előre gondolkodok, inkább a konyhapulton hagyom a bödönt, hogy felengedjen használat előtt. A vajat pedig reszelni szoktam, ekkor lehet rögtön nyújtani, ott is igaz az olvasztásra az előbbi.
3) Jöhet a többi hozzávaló: túró, tojás, reszelt sajt, só.
4) Gyúrunk! Egynemű, ragacsos tésztát kapunk, ami nem áll össze gombóccá. Ha emiatt kevesebb zsiradékot adtam hozzá, kevésbé lett porhanyós a végeredmény, lehet úgy is, hogy a zsiradék egy részét a végén adagolod hozzá.
5) Hűtőbe vele. Ha megdermedt, lehet nyújtani. Három részben szoktam szaggatni, csak felszelem, utána jöhet rá a tojássárgája, arra a magok. 4 tepsi lesz belőle.
6) Ha tehetem, rakok félre belőle a mélyhűtőbe, remek uzsonnára.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörléstz444 replica bags designer dm894
VálaszTörlés