A Cserpes-joghurt a kedvencem. Krémes, finom és méretre is jó. 250 gr 240 Ft-ba kerül.
Házi joghurt | 54,4 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
Teljes tej | 1 l | 160 | Piac, Pléh-Riska | |
Görög joghurt | 112 gr | 1000 | 112 | Lidl |
adag | 5 | 272 |
Ahhoz, hogy otthon elkészítsük, még joghurtkészítő gép sem kell!
A tejet felmelegítem 80 fokra, hogy a bacik elpusztuljanak, de a vitaminik megmaradjanak, majd ha kicsit kihűlt, belekeverem a nagy poharas görög joghurt felét, és odateszem a kályha/radiátor mellé. Elég bele pár kanállal is, de minél többet teszel bele, annál krémesebb a végeredmény. Reggelre kész is a házi joghurt.
Természetesen más joghurtokkal is működik, de nekem ez az íz vált be legjobban. Egy éjszakát szokott pihenni a melegben, aztán hűtőbe teszem. Annál sűrűbb, minél tovább hagyod érni.
Ha tudtok kecske- vagy juhtejet venni, azzal is érdemes kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése