Mivel két kolléganőmmel felváltva visszük az ebédet egymásnak, így ezt tejmentesen készítettem el. Nem volt kedvem a feltéttel bajlódni, így virslit hoztam hozzá. Nagyon megválogatom, melyik virslit veszem meg, mert húst szeretnék enni, nem... ne menjünk inkább bele.
Sárgaborsó főzelék | 311,9 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
Sárgaborsó | 0,5 kg | 378 | 189 | Penny |
Hagyma | 200 gr | 220 | 48,4 | Penny |
Kókuszzsír | 1 evőkanál | 1000 | 20 | Internetpatika |
Cocomas | 125 gr | 1360 | 170 | Internetpatika |
Ételízesítő, Zsálya | 1 evőkanál | DIY | ||
Sáfrány / kurkuma | 1 teáskanál | 700 | 20 | Külföldről |
Virsli | 4 pár | 1600 | 800 | Lidl / hentes |
adag | 4 | 1247 |
1. lépés
(Energia)spórolási tipp: A "főzhető magokat" (hüvelyesek, gersli, rizs) mindig forró vízzel öntöm fel, elég, ha 1-2 órát ázik így, a vizet pedig kétszer cserélem rajta, és lefedve hagyom megpárolódni, így még a barnarizs is kész lesz 10 perc alatt.
2. lépés
Az üvegesre pirított hagymával felteszem főni a borsót, hozzáadom a szárított fűszereket. (Friss zöldfűszerek csakis a végén kerülnek az ételbe!) Végezetül a cocomassal kikeverem. Ha kell, rizs- vagy hajdinalisztet használok a sűrítéshez, ami el is hagyható.
(Mivel maradt egy fél cocomasom, még a héten készül valami vele.)
A szép szín kedvéért tettem bele sáfrányt. Itthon nagyon drága, de nyaraláskor mindig veszek belőle annyit, hogy legalább egy évig elég legyen. A kurkuma és az olajon pirított sárgarépa is remek sárga színt varázsol.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése