tonhalas tészta | 317,0 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
tonhal | 3 doboz | 250/db | 750 | Lidl |
vöröshagyma | 120 gr | 200 | 24 | Lidl |
paradicsompüré | 700 gr | 500 | Lidl | |
fokhagyma | 4 gerezd | 1652 | DIY | |
só | 1-1 evőkanál | 10 | ||
Pasta Doro tészta | 350 gr | 860 | 301 | Internetpatika |
adag | 5 | 1585 |
A receptet Szilágyi Balázs oldaláról néztem, de nem teljesen ugyanaz.
1) Aprítóban összevágtam a vöröshagymát és két gerezd fokhagymát.
2) A konzervekről leöntöttem az olajat a serpenyőbe, azon megdinszteltem a hagymát.
3) Ráöntöttem a paradicsompürét és még két gerezd fokhagymával fedő alatt 30 percig kis lángon rotyogtattam. Fröcsög!
4) A tésztához vizet forraltam vízforralóban, majd a tésztát a fazékban csak addig főztem kis sóval, amíg a víz újra forrni nem kezdett. (Ha a vizet sóval együtt forralod, hosszabb ideig tart.) Lekapcsoltam alatta a gázt, és fedő alatt magától megpuhult. Így nem is fő szét.
5) A paradicsompüréből kivettem a fokhagymákat, beleöntöttem a tonhalat és az egészet összekevertem.
Tipp: a Lidlben néha lehet kapni üveges paradicsompürét, 700 gr 500 Ft, csak paradicsompüré és só van benne. Az üvege abszolút jól használható a későbbiekben, szörpöt szoktam tenni bele.
A ragasztót növényi olaj és szódabikarbóna 1:1 keverékével hamar le tudod róla mosni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése