Ha gyors és könnyed édességre vágysz, ezt ajánlom, főleg, ha majd friss gyümölcsök kerülhetnek bele.
A rakott krumpli nagy kedvencem volt, de csak az újburgonya illeszthető az egészséges étrendbe. Ha az ízvilág hiányzik, helyettesíthető cukkinivel, paszternákkal és édesburgonyával is. Előbbi kalóriaszegényebb, utóbbi kettő finomabb.
Barátnőimmel rendeltünk a netről édesburgonyát, így a héten több recepttel találkoztok majd, ami ebből készül.
rakott (édes)krumpli | 269,1 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
édesburgonya | 720 gr | 550 | 396 | net |
kolbász | 200 gr | 2400 | 168 | cba |
tojás | 6 db | 240 | házi tojás | |
házi tejföl | 1 liter | 150 | 150 | DIY |
lilahagyma | 50 gr | 350 | 12,25 | Lidl |
só | 1 evőkanál | |||
sajt | 100 gr | 1100 | 110 | Spar |
adag | 4 | 1076 |
0) Kipróbáltam a házi joghurt elve szerint a házi tejfölt is. A felforralt, kihűlt tejet tejföllel oltottam be. Nem a bolti ízt adja, de egész finom. Rakott ételekbe ezentúl ezt fogom használni.
1) A tojást keményre főztem, megpucoltam, tojásszeletelővel felszeltem. A kolbászt és a lilahagymát is előkészítettem.
2) Az édesburgonyát meghámoztam, 4-5 mm vastag szeletekre szeltem. Nem szabad előtte megfőzni.
3) Kikentem kókuszzsírral az edényt, utána rétegeztem: tejföl - krumpli - tojás - kolbász - lilahagyma. Minden krumplirétegre kell tejföl is (mivel nem főztük meg előtte).
4) Sütőben 200 fokon sütöttem majdnem egy órát. Az édesburgonya nem készül el olyan gyorsan. Így a levét is elfőtte végül, de készüljetek rá, sokkal több levet ereszt, mint a sima krumpli.
5) Pont ezért a tetejére a sajtot csak a sütés vége előtt tedd rá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése