Nálunk ez akkora kedvenc, hogy csak egyszerűen így hívjuk: "köles".
Van, aki hidegen eszi salátaként, mi inkább melegen szeretjük.
Snidlinggel a legfinomabb szerintem, amit csak a végén szabad hozzákeverni. Ha az nincs, mehet bele hagyma még a legelején.
fetás-hagymás köles | 225,9 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
köles | 300 gr | 625 | 187,5 | Internetpatika |
víz | 900 ml (3x) | |||
angolszalonna | 10 dkg | kb. 3000 | 300 | kaptuk |
házi tejföl (vagy joghurt) | 300 gr | 160 | 48 | DIY |
fetasajt | 230 gr | 1600 | 368 | piac |
só | 1 teáskanál | |||
zöldfűszerek | 1 csokor | DIY | ||
adag | 4 | 904 |
1) Háromszoros vízben feltettem főni a kölest. Óvatosan kell vele bánni, mert hamar kifut, ha már felforrt, szóval takarékon kell főzni szép lassan. Pici sót és ha vörös- vagy lilahagymát használsz, ilyenkor tedd bele.
2) Amikor felszívta a vizet, keverek bele tejfölt. Ilyenkor már lekapcsolom alatta a tűzhelyet, mert az alja könnyen odakozmál. A feldarabolt fetasajtot is belekeverem, végezetül pedig a felaprított zöldfűszereke adom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése