Mivel a maradék hozzávalókat fel szerettem volna használni, így kicsit módosult az eredeti recept, de a cocomas, a feta és a tejföl is kiváltható más hozzávalókkal. Ha tejmentesen étkezel, cseréld le a feltétet. A kukoricaliszt helyett darával is működik.
Polentalepény | 298,9 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
Kukoricaliszt | 200 gr | 280 | 56 | Spar |
Cocomas | 125 gr | 1366 | 170,75 | Internetpatika |
Tojás | 1 db | 40 | Piac | |
Víz | amennyit felvesz | 0 | ||
Juh feta | 200 gr | 2200 | 440 | Piac |
Tejföl | 100 gr | 500 | 50 | Lidl |
Sajt | 100 gr | 1400 | 140 | DIY |
Só | ||||
Kakukkfű | ||||
adag | 3 | 897 |
1) A kukoricalisztet 4 dl forró vízzel, majd cocomassal összeöntöttem. A vizet decinként adagold, amikor már masszává válik, ahogy a képen, nem kell bele több. Ha véletlen hígabbra sikerül a végeredmény, adj még hozzá lisztet.
2) Beleütöttem egy tojást, és a sóval, kakukkfűvel összekevertem.
3) Szilikon sütőpapíron elkentem a masszát és betettem a sütőbe.
4) Amikor megsült a lepény, a tejföllel kikevert juhtúrót és a sajtot a tetején eloszlattam, és visszatettem a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése