Nem vagyok fagyasztásos tárolás elkötelezett híve, sőt, de érdemes egy-egy adag húsos ragut a mélyhűtőben tartani, mert a rakott ételekhez bármikor felhasználható, és alaposan lerövidül az elkészítési idő is ezáltal.
Múltkor 200 Ft volt csak a brokkoli, azt sem szerettem volna, ha megmarad, így jött ez a recept.
húsos rakott brokkoli | 226,7 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
gersli (hántolt árpa) | 250 gr | 400 | 100 | Spar |
brokkoli | 1 db | 200 | Spar | |
tojás | 2 db | 80 | házi | |
húsos ragu | 200 gr | kb. 200 | DIY | |
házi tejföl | 500 gr | 200 | 100 | DIY |
ételízesítő | 1 evőkanál | DIY | ||
petrezselyem | 5 evőkanál | DIY | ||
adag | 3 | 680 |
1) A gerslit felöntöttem forró vízzel, megsóztam, lefedtem és félretettem. Másfél-két óra alatt fogyaszthatóvá párolódik így. Ha nincs ennyi idő rá, akkor is érdemes nem keményen tenni fel főni. Azért szeretem ezt a módszert, mert nem kell olajat adni hozzá, nem fut ki a habja, és ha tovább áll a vízben, se fő szét.
2) Kivettem a mélyhűtőből a ragut és meleg vizes tálban kiolvasztottam.
3) Megpároltam a brokkolit. Lehet kapni olcsón párolóbetétet, nekem fém és szilikon is van, mindegyik jó megoldás. A zöldségek sokkal ízesebbek így, nem fő ki belőlük a vízbe a sok értékes tápanyag.
Ha olyan ételt készítesz, amihez nem kell a főzővíz, érdemes csak párolni a főzés helyett!
4) A gerslit leszűrtem és két tojással, petrezselyemmel elkevertem.
5) Kiolajoztam a sütőformát. A következőképp rétegeztem: gersli - hús - brokkoli - gersli - tejföl.
6) Sütőben 200 fokon sütöttem fél órát. Ha szeretnél rá sajtot tenni, csak a sütés végén reszeld rá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése