Ha gyors és könnyed édességre vágysz, ezt ajánlom, főleg, ha majd friss gyümölcsök kerülhetnek bele.
clafoutis | 37,0 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
barna rizsliszt | 70 gr | 700 | 49 | Internetpatika |
DW sütőliszt | 50 gr | 800 | 40 | Internetpatika |
DW édesítő 1:4 | 25 gr | 4000 | 100 | Internetpatika |
csipet só | 1 csipet | |||
tej | 220 ml | 150 | 33 | Penny |
meggybefőtt | 1 üveg | DIY | ||
adag | 6 | 222 |
1) A szilárd hozzávalókat összekeverjük.
2) Annyi tejjel felöntjük, amennyivel sűrű palacsintatésztát kapunk. Természetesen magtejjel is működik!
3) A cseresznyebefőttet leszűrjük. A levét félretesszük (ha házi) és decinként egy teáskanál konjacliszttel kikeverjük. Óvatosan vele, lassan dermed meg tőle, de ha sok kerül bele, cipőtalppá változtatja azt. A cseresznyét a sütőformában elosztjuk.
4) Beleöntjük a tésztát.
5) A sütőben 180 fokon kb. negyed óra alatt megsül. Ha a bele szúrt villára nem ragad már a tészta, kész is.
Szerinted működik házi növényi tejjel és teljes kiőrlésű lisztekkel ez a recept?
VálaszTörlésSzia! Igen, működik, rizstejjel próbáltam már, a növényi tejek 1:1 kiválthatóak a tehéntejjel, a tk. lisztek is ugyanúgy jók, csak a tészta színe nem lesz szép sárga - ha ez zavar, tehetsz bele kakaót pl.
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésSzuper,köszönöm,ki fogom próbálni!
Törlés