Szombaton változott a mai menü terve, mert féláron kaptam a Sparban rántott húsnak való, tanyasi csirkét belsőségek nélkül. A sült csirkének teljesen más íze lesz sütőzacskóban, mint bármilyen edényben, nem érdemes spórolni vele, mert semmi másban nem lesz ennyire omlós, porhanyós a hús. (Amúgy alsó, felső combot szoktam így készíteni inkább, de ez így most jobban megérte. Egy alsó, felső comb ára a cba-ban 150-160 Ft.)
Mire jöttek a vendégek, elkészült ez is, így feltálaltam a vaddisznópörkölt mellé. A maradékot csomagoltam el mára négy felé osztva, ezen kívül egy bögrényi apróbb húst félretettem a májkrémhez, mert ami otthon volt, eltettem szüleinknek.
sült csirke bulgurral | 253,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
"tanyasi" csirke | 1 db | 860 | Spar | |
vöröshagyma | 150 gr | 220 | 15,4 | Spar |
répa | 350 gr | 200 | 70 | Spar |
víz | 100 gr | 0 | ||
ételízesítő | 2 evőkanál | 0 | DIY | |
curry | 1 evőkanál | 0 | DIY | |
rozmaring | 1 evőkanál | 0 | DIY | |
babérlevél | 2 evőkanál | 0 | DIY | |
sütőzacskó | 1 db | 100 | cba | |
bulgur | 300 gr | 732 | 219,6 | Internetpatika |
adag | 5 | 1265 |
1) Minden hozzávalót megtisztítva betettem a zacskóba, felöntöttem kis vízzel, összekötöztem és tűvel kiszurkáltam a tetejét. Zsiradékot nem tettem hozzá, mert a bőrében van elég. 180 fokon másfél órát sütöttem. Előkészítési idő: 5 perc.
2) Amikor már a zacskóban is megpirult kissé a teteje, óvatosan felvágtam a zacskót és úgy, hogy ne takarja a tetejét, sütöttem még 10 percet.
3) A megrendeléseknél található Klorofill bulgurt nem kell főzni, felöntöttem forró vízzel és magától megpuhult. (A barna bulgurt főzni kell viszont.) Ebbe is csak sót tettem, kókuszzsírt nem. Ez a gyors verzió. Előkészítési idő: 2 perc. Most nem öntöttem le róla a vizet, hanem azzal tartottam tálalásig melegen, és nem főtt szét, pergős maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése