Múlt héten letettem a muszakáról, mert sehol nem kaptam szép padlizsánt, de most a Sparban egyesével csomagolt, gyönyörű, friss padlizsánok szólítottak fel, hogy vigyem őket haza, ráadásul kevesebbe is került, mint az előző csoffadtak.
Ezzel az étellel sok időt el lehet(ne) pepecselni, így fontos, hogy a párhuzamosan végezhető előkészületek egyszerre történjenek.
muszaka | 338,9 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
padlizsán | 3 db - 1 kg | 600 | 600 | Spar |
lila édesburgonya | 1 kg | 550 | 550 | internet |
darált sertéscomb | 500 gr | 1000 | 500 | hentes |
hagyma | 2 db 150 gr | 200 | 30 | Spar |
répceolaj | 0,5 dl | 670 | 33,5 | Herbária |
zakuszka | 2 dl | DIY | ||
só, harissa, olasz fűszerkeverék | DIY | |||
házi tejföl | 1 l | 200 | 200 | DIY |
tojás | 3 db | 40 | 120 | házi |
adag | 6 | 2034 |
1) Megmostam az édesburgonyát és feltettem főni. Maximum negyed órát szabad forralni!
2) Felszeleteltem az első padlizsánt, a tepsiben szilikon lapra fektettem, sóztam és olajjal megkentem mindegyik oldalát, majd a sütőben 200 fokon addig sütöttem, míg barna foltok nem keletkeztek rajta. A sütő felmelegedése után kb. 10 perc alatt kész. (Egyszer meg kell fordítani a szeleteket.)
3) Felaprítottam a hagymát.
4) A burgonyák alól leöntöttem a vizet és hideg vízzel felengedtem, hadd hűljön.
5) Felvágtam a következő padlizsánt, kivettem az első adagot a sütőből, helyette betettem az újat.
6) Megdinszteltem a hagymát, a húst összesütöttem vele a fűszerekkel együtt, ráöntöttem a zakuszkát kis vízzel, és takaréklángra vettem.
7) A harmadik padlizsánt is előkészítettem és betettem sülni.
8) Meghámoztam a krumplit és felkarikáztam.
9) Megsütöttem a harmadik padlizsánt is.
10) Hamis besamelt készítettem: a házi tejfölt elkevertem a tojásokkal.
Ugye, mennyi időt lehet így spórolni?
Így már minden alapanyag kész is, jöhet az összeállítás.
11) A tepsit kikentem repceolajjal. Egy-egy sor padlizsánt, édesburgonyát, húst fektettem le, majd leöntöttem hamis besamellel. Végül még egy réteg padlizsán után a maradék hamis besamelt is az ételre öntöttem.
12) Lefedve sütöttem 200 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése