Szeretem, ha egy alapból többféle étel is készíthető, mert sokat lehet spórolni így az időn.
Ez a leves ronda, de finom és egészséges. Ízében inkább a brokkoli dominál.
brokkolis-csicseris édesburgonyaleves | 121,7 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
édesburgonya | 300 gr | 550 | 165 | Internetpatika |
alaplé | 1 liter | DIY | ||
csicseriborsó | 100 gr | 900 | 90 | Internetpatika |
brokkoli | 500 gr | 200 | 100 | Internetpatika |
só | 1 evőkanál | |||
majoranna, kurkuma | 2 evőkanál | DIY | ||
szódabikarbóna | 1 evőkanál | 500 | 10 | Internetpatika |
víz | 0.5 liter | |||
adag | 3 | 365 |
1) A csicseriborsót forró vízzel kétszer leöntöttem, így szódabikarbónás-sós vízben 10 perc alatt meg is főtt. (Utána le kell öblíteni.)
2) Az édesburgonyát egy liter alaplében megfőztem és pürésítettem.
3) A brokkolit rózsáira szedtem, és a főtt csicseriborsóval együtt a püréhez kevertem, majd annyi vízzel felöntöttem, hogy kellemes állaga legyen.
4) Majorannával, sóval ízesítettem; kurkumával vagy sáfránnyal szép sárga lesz a színe.
Az előző posztban szereplő pogácsával teljes értékű ebéd, a csicseriborsó lassú felszívódása miatt sokáig nem leszel éhes utána.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése