Imádom a májkrémet! De olvasgattátok már az összetevőket...? Felettébb lehangoló. A múltkor a kezembe került a boltban egy drágább kacsamájkrém, ami 9% kacsamájat tartalmazott.
Nem nagy dolog otthon elkészíteni, egy aprító vagy egy botmixer kell hozzá.
A blog kedvéért vettem digitális mérleget, mert eddig ránézésből főztem, de nem mondhatom azt folyton, hogy "érzéssel tegyél bele".
májkrém | 75,1 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kokuszzsir | 60 gr | 1000 | 60 | Internetpatika |
lilahagyma | 90 gr | 500 | 45 | cba |
csirkemáj | 350 gr | 650 | 422,5 | cba |
főtt csirkecomb | 100 gr | 100 | cba | |
teavaj | 55 gr | 1512 | 83,16 | cba |
só | 1 evőkanál | 1000 | 40 | |
majoranna | 2 evőkanál | DIY | ||
adag | 10 | 751 |
1) Az aprítóban felvágtam a hagymát kisebb darabokra, de vigyáztam, .ne pürésítsem.
2) Az aprítóban ledaráltam a levesből kiszedett húst, de ha ez nincs, mehetnek a hagymára a máj előtt.
3) Bő kókuszzsíron karamellizáltam a lilahagymát.
4) Visszavettem a hőfokból, és egészben megsütöttem a májakat, mindegyik oldalán.
5) Az aprítóban összedolgoztam mindent, sóval és majorannával ízesítettem, legvégül adtam hozzá a teavajat, hogy még krémesebb legyen.
6) Töltsd bele valamibe, mert kíhűlve megszilárdul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése