Két receptet hoztam hozzá.
mángoldfőzelék | 38,4 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
vöröshagyma | 60 gr | 240 | 16,8 | |
mángold | 1 zacskónyi | DIY | ||
alaplé | 3 dl | DIY | ||
tejföl | 3 evőkanál | 30 | ||
őrölt kömény | 1 teáskanál | 10 | DIY | |
só | 1 teáskanál | |||
adag | 2 | 77 |
Először elkészítettem a főzeléket, a spenóthoz/sóskához hasonlóan.
1) Megdinszteltem a hagymát a kókuszzsíron.
2) Hozzáadtam a csíkokra vágott mándoldot, megvártam, amíg összeesik, majd
3) felöntöttem alaplével, főztem kicsit (5 perc), sóztam, őrölt köménnyel ízesítettem.
4) Összeturmixoltam.
5) Kevertem hozzá kis tejföld. Helyettesíthető magtejszínnel, magtejjel + kis liszttel.
Maradt egy adag főzelék.
mángoldfőzelék | 35,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
mángoldfőzelék | 1 adag | DIY | ||
1 tojás | 40 | házi | ||
tk. liszt | 2 evőkanál | 30 | ||
adag | 2 | 70 |
6) Egy tojást ütöttem hozzá, elkevertem.
7) Két evőkanál lisztet adtam hozzá, még így is folyós állagú maradt.
8) Teflonban egy evőkanálnyit kisütöttem úgy, hogy a kanállal elegyengettem a tésztát, és csak akkor fordítottam meg, amikor már a felül levő oldala is megszilárdult.
Láthatjátok, könnyen sül és megég. :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése