1) Vágd fel a patiszont fél centis szeletekre.
2) Ha friss és nem kemény a héja még, maradhat is rajta.
3) Ha pucolni kell, hámozóval könnyű végigmenni a fél centis sávon.
A belsejét pedig késsel vágtam ki.
4) Süsd meg kókuszzsíron vagy főzd meg sós vízben, negyed óra alatt megvan.
A sütéstől erősebb, pikánsabb lesz az íze.
A főzés viszont kevesebb macera.
5) Főzd meg a rizst / bulgurt / quinoát!
6) Közben készíts hozzá vöröshagymából, darált húsból, házi ketchupból és zöldfűszerből mártást.
Múltkor a maradék sült csirkecombról szedtem le a húst, azzal rétegeztem.
rakott patiszon | 341,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
vöröshagyma | 100 gr | 240 | 24 | piac |
darált hús | 0,5 kg | 600 | hentes, piac | |
házi ketchup vagy paradicsompüré több fűszerrel | 1 db | DIY | ||
kakukkfű, majoranna | DIY | |||
só | 1 teáskanál | |||
patiszon | 1 db | 250 | piac | |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
só | 1 teáskanál | |||
barna bulgur | 200 gr | 800 | 160 | |
só | 1/2 kávéskanál | |||
tejföl | 150 gr | 100 | ||
tojás | 1 db | 40 | házi | |
(friss) sajt | 250 gr | 600 | 150 | Lidl |
só | 1 csipet | |||
adag | 4 | 1364 |
7) Olajjal kikent tálban rétegezd: patiszon, hús, rizs, patiszon, hús, rizs, majd a tetejére tojással kikevert tejföl. Friss sajtot nagyon olcsón kaptam a Lidlben, így a tetejére azt is tettem, illetve a két réteg között is jól mutat.
8) 30 perc sütés 180 fokon, nem légkeveréssel, ne égjen meg a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése