Elkészítése
1) Mindent gyúrj össze: tk. liszt, sikér, élesztő, só, édesítő, tojás és víz. A pennys liszttel pont összeállt.
2) Hagyd kelni, a tk. liszteknek jóval több időre van szüksége, mint a fehérliszteseknek.
3) Vágd 8 felé a tésztát, majd 8 ugyanakkora kört formázz belőle a sodrófával. (1. kép) A kilapított tésztákat olvasztott vajjal kend le és tedd egymásra.
4) Kétféle készült, két adag tésztából:
A kakós úgy, hogy a felsőt is lekentem vajjal, majd beszórtam édesítő és kakaópor elegyével, ezután szeltem fel, először negyedeltem, majd minden negyedet három egyenlő részre osztottam.
A kakós úgy, hogy a felsőt is lekentem vajjal, majd beszórtam édesítő és kakaópor elegyével, ezután szeltem fel, először negyedeltem, majd minden negyedet három egyenlő részre osztottam.
A mascarporésat először felszeltem 8 szeletre, majd egy jókora kanál cirtomos-édesítős mascarponét tettem a háromszögek aljába. Ezek végül olyan ízűek lettek, mint a sima túrós batyu.
5) A kifliket a sütőtepsibe helyeztem, kelés előtt bekentem vajjal, majd amikor megkelt és megsült (20+20 perc), a végén még egy tojással is.
TÁPANYAG (kalóriabázis)
100 gramm
tápértéke
kcal: 285.15
fehérje: 8.9
szénhidrát: 28.82
zsír: 13.86
Egy egység tápértéke, 12 db kifli esetén 1 db 65 gr
kcal:
fehérje:
szénhidrát:
zsír:
kcal:
185.35
fehérje:
5.79
szénhidrát:
18.73
zsír:
9.01
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése