Elkészítés
Először a banánt, tojást, felolvasztott zsiradékot, tejfölt keverem össze, majd ennek tetejére mérem az összes száraz hozzávalót. a vizet pedig a végén adom hozzá, amíg a megfelelő állagot elérem.
Sűrű, de folyós süteménytésztából lesz finom a muffin.
Így 1000 gr hozzávalóból 12 muffinformát töltök meg.
5-6, max 10 perc az összeállítás, és addig sütöd, amíg nem kezd el illatozni (illetve tűpróba nem árt).
Tippek
👌A végén tehetsz bele összetört csokoládét, diót, mazsolát, ami tetszik, nagyon jól illik hozzá mindegyik - csak számold hozzá a kalória- és ch-értéket.
👌 Készítettem már csak hajdinalisztből, ehető, de nem olyan porózus. A bambuszrostliszt teszi lággyá. Minél több benne, annál több vizet vesz fel.
👌 Más liszttel is készítheted, nekem a hajdina szívódik fel a leglassabban, azért ezt használom. Bár szeretem, tudom, sokan nem, ezért szólok: a banán elnyomja az ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése