Ha nincs aszalógépetek, akkor tegyétek ki hőségben a napra, és takarjátok le, hogy ne menjenek rá a bogarak. A bolti aszalt szilvák általában cukrosak, vigyázzatok vele! A házi kőkeményre szárad.
Elkészítés
1. A szilvát beáztatom a teába. Vízben is ugyanolyan jó, csak így pikánsabb; ha gyümölcslében, akkor a kalória- és ch-adatok változni fognak.
2. A mandulát az aprítóban nagyobb darabokra darálom.
3. Hozzáadom a szilvát a teával együtt, ezt is apróra darálom.
4. Végül az útifűmaghéj, az eperpüré kerül bele. Nem darálom folyóssá, lassabban emészted, ha darabosra hagyod.
5. Diónyi golyókat formázva kakaópor és negyedannyi édesítő keverékébe forgattam. A kakaópor evésnél megfogja a szád és potyog egyébként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése