Ízre semleges, állagra krémes-híg, nem túl tömény. Fontos azonban pár dolog betartása.
1) Minden hozzávalót a leveskészítőbe teszek és krémleves funkcióval megfőzöm. (A lecitint is. Azt el ne sokalld, mert kékeszöld színe lesz tőle különben.)
2) Ha végzett, azonnal leszűröm, ha állt egy kicsit, újra turmixolom.
3) Forrón a hűtőbe teszem. Lassabb hűlésnél van ideje megkeményedni a tetején a kókuszzsírnak. Hiába az emulgeálószer, akkor is szétválik.
Egyáltalán nincs kókuszíze.
A rizs vagy köles ellenére sem nyálkás.
A napraforgó lecitin kissé nehezebben beszerezhető és rendkívül drága, de mindössze 2 gramm kell egy adag tejhez, szóval ha csak ezt rendeltek egy webshopból, még szállítási költséggel számolva is megéri szerintem. A Paleocentrumból vettem 300 grammos kiszerelést idén márciusban, és még mindig bőven van belőle. Kis tégelyben tárolom, mert a nedvességet nem szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése