A tápértékek megközelítőleg helyesek! A hatalmas árkülönbségek miatt most kivettem ezt a részt a táblázatból.
1) Felteszem főni az édesburgonyát - 20 percre, majd hideg vízzel lehűtöm. A héja könnyen lejön. Túlfőzni nem szabad.
2) A padlizsánt szeletekre vágom és (két palacsintasütőn egyszerre) mindegyik oldalát megsütöm. Ehhez kell kb. fél deci olaj.
3) Kevés olívaolajon a hagymát karamellizálom, félreteszem a padlizsán mellé, és ugyanabban a wokban megpirítom a húst és összeforgatom a házi ketchuppal. A 180 gramm nem sok, épp csak ízesíti.
4) A joghurtot és kefírt elfelezem (egyik része egy tálkába egy, a másik a joghurtos pohárba) és 1-1 tojással elkeverem.
Mire megfő a krumpli, pont végzünk a padlizsánnal és a hússal, vagyis ha szimultán dolgozunk, ez eddig 20 perces munka volt.
5) Rétegezünk.
Nálam: padlizsán - hús - édesburi - hagyma - öntet - padlizsán - öntet.
Mehet a sütőbe! Az illatából érezni fogod, mikor jó.
Íme, ha kész, alul pedig a férfi adag - női adag :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése