Egyszerű, de ízletes étel kerülhet az asztalra, ha megvan hozzá minden alapanyag.
Szeretem mungóbab-csírával tálalni (salátaként), így előtte 4-5 nappal be kell éjszakára áztatni a babot, majd a vizet leöntve és cserélve csíráztatni a további napokon.
1) A zöldségeket a húst külön-külön pirítom meg, így először a zölsdéget szoktam, majd azt visszateszem a tálba, amiben addig volt és a húst magában sütöm meg, ehhez adom vissza a zölsdéget.
2) A házi ketchup mindenhez jó, ha nincs, ott a paradicsompüré, amit még tovább is ízesíteni kell.
3) A fűszerezés ízlés kérdése, itt érdemes nem spórolni vele. A vörösborecet lehet balzsamecet is, a lényeg, hogy ne féljünk használni. A szójaszósz már nem pajzsmirigy-barát, de egyszerűen ebbe az ételbe kell és kész. Ha azt vesszük, hogy 1 kg hús egy evőkanálnyit kíván, már nem tűnik olyan soknak, pláne, hogy nem mindennap ezt eszünk.
4) Az ananász utoljára kerüljön bele, és ha összefőttek az ízek, akkor tegyél csak bele édísítőt, ha hiányolod.
5) Basmati rizs dukál hozzá, a rizst megpirítva, mésfélszeres vízben minimum fokozaton, fedővel főzve lesz pergős. Egy főre szárazon 50 gr elég nálunk, ami a 7 adaghoz 350 gr, fejenként 40 Ft, ahol én veszek (apromagok.hu).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése