Összesen 250+440+108, vagyis közel 800 gramm liszt került bele, azért ennyiféle, mert így volt otthon, szóval behelyettesíthető bármilyen tk. lisztre az összes, végezetül pedig egy kis útifűmaghéj rántotta össze a tésztát, szóval szerintem a fele mennyiségekkel dolgozzatok! :)
spenótos gnocchi | 80 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
spenót | 400 gr | 400 | 160 | Lidl, Spar, DIY |
tojás | 4 db | 160 | házi | |
kölesliszt | 250 gr | 900 | 225 | Pingvin patika |
tk. búzaliszt / DW zero | 440 gr | 300 | 90 | Lidl / Diéta webshop |
árpaliszt | 108 gr | 100 | Herbaház | |
útifűmaghéj | 1 evőkanál | 6000 | 60 | Pingvin patika |
jódmentes só | 1 teáskanál | |||
adag | 10 | 795 |
Szóval a hozzávalókat összedagasztottam, ez így már jó (gépet inkább lenémítani!!):
Ezután kígyót formázok egy-egy tenyérnyi gombócból, és lisztezett vágódeszkán felvágom. Végül szintén lisztezett villával szétlapítom.
Végül forró, sós vízben kifőzöm.
Mivel nem a teljes tésztát főztem ki, így csak saccolni tudom a szénhidrát, és kalóriaértékét a végleges gnocchinak. A kifőzetlen tészta adatai viszont a következők:
100 grammban 225 kalória és 37 gramm szénhidrát van.
Ha 70 grammot főzöl ki magadnak, az 25,93 gramm, így az ebédbe belefér még más is.
Én ma gombás milánói szósszal hoztam, recept a blogon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése