rozmaringos kacsamell | 578 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
kacsamell | 4 db | 2200 | 2200 | Lidl |
birsalma | 2 db | DIY | ||
padlizsán, cukkini | 1-1 db | DIY | ||
sárgarépa | 2 db | 100 | 20 | |
sütőzacskó | 1 db | 50 | ||
rózsabors | 1 teáskanál | 20 | ||
só | 1 teáskanál | |||
adag | 4 | 2310 |
1) A Lidlben kapható félkilós kacsamell két darabot rejt, bőrösek. A jól felhevített teflonba csak egy icipici kókuszzsírt tettem, mert a kacsa zsírja úgyis kisül, csak amíg nem ereszti, addig se égjen meg a forró serpenyőben. Szóval először a bőrös része került a sütésnél alulra, majd amikor már aranybarnára, ropogósra sült, akkor fordítottam meg, és szintén megvártam, amíg jól megpirul a husi. A két kérges réteg között még hússzínű maradt. A serpenyőbe egyszerre kettő mell fér bele, ne tuszkoljuk bele egyszerre mind a négyet.
2) A zöldségeket megtisztítottam, a birsalmát cikkelyekre vágtam, ebből mehet bele sokkal több, de nekünk csak ennyi maradt sajnos a fán. (Pedig de finom a birsalmalekvár!!!) A cukkinit és a padlizsánt, szintén a kertből, felkarikáztam. A cukkinit érdemes legalább fél-egy centis vastagságúra hagyni. Egyébként átveszi teljesen az ízeket, így isteni finom. A répákat csak megpucoltam. Ha valaki szeretne mellé szószt, ebből tegyen bele több zöldséget és a pecsenyelé egy részével pürésítse össze!
3) A zacskóba tettem a zöldségeket, ezeken elfektettem a húsokat. Sok rozmaringgal és rózsaborssal megszórtam, csak most sóztam az ételt, előtte nem, hogy ne száradjon ki a kacsa.
4) Sütőben 200 fokon 30-40 perc, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen! A sütőzacskó akkor működik jól, ha csak annyira szurkáltuk meg, hogy felpuffadjon, mintegy sátor!
A tegnapi spenótos gnocchival tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése