A húslevesről itt találhatjátok a bejegyzést.
húsleves | 780,0 | Ft / 8 l | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
csirkehús | 700 gr | 400 | 280 | Spar |
vöröshagyma | 1 db |
500
|
Lidl
| |
sárgarépa | 8 db | |||
gyökérzöldség | 2 db | |||
zeller | 1 db | |||
paprika | 1 db | |||
(kel)káposzta | 2 levél | |||
burgonya | 2 db | |||
karalábé | 1 db | |||
petrezselyemzöld | 4 evőkanál | DIY | ||
lestyán | 2 evőkanál | DIY | ||
bors | 10 szem | |||
paprika/paradicsom krém | 2 evőkanál | DIY | ||
só | 2 evőkanál | |||
adag | 1 | 780 |
Most annyi különbséggel készült, hogy a marhacomb szeletek is kerültek bele, amiknek mindegyik oldalát először forró serpenyőben megsütöttem hirtelen (só nélkül), utána tettem csak bele a fazékba.
Mivel a leves 5-6 órán belül kis lángon főtt, a habját le se mertem, úgyis beleveszik idővel.
Mivel jó erős alaplére vágytam, a vizet se pótoltam hozzá. A fűszereket teatojásban teszem hozzá.
Isteni színe lett.
Amikor kész volt, a levét kókuszzsíros vödrökbe mertem, a zöldségeket és a húst külön szedtem.
A sárgarépából és egy-két darab zellerből, karalábéból, fehérrépából, vöröshagymából, valamint paprikából mártást készítettem még melegében. Az összebotmixerezett püréhez annyi húslevest adtam, hogy krémes legyen a végeredmény. Cukormentes mustár és 4 evőkanál tejföl koronázza meg a vadast.
vadas | 428,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
marhahús szeletek | 1 kg | 2000 | 2000 | hentes |
alaplé | 3 dl | DIY | ||
leveszöldségek | 1 kg | |||
mustár | 1 evőkanál | 800 | 20 | |
tejföl | 4 evőkanál | 100 | ||
só, bors | kevéske | |||
vadas mártás | 200 gr | |||
hajdinaliszt | 250-300 gr | |||
főzővíz | tele lábas | |||
adag | 5 | 2140 |
A vadashoz gombóc is dukál, emiatt azonban nem bajlódtam krumplival. A vadasmártásból kivettem két decilitert és annyi hajdinalisztet adtam hozzá, hogy formázható tésztát kapjak. Ezt kisebb gömbökbe gyúrva lobogó vízbe dobtam.
A vadas mártása gyors szénhidrát, a gombóc félúton a gyors és lassú között, hiszen a hajdinaliszt késlelteti a felszívódást. Én nem lettem utána hamar farkaséhes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése