A szükséges fehérjetartalom miatt húsgombócok kerültek bele, emellé pedig pár zöldség és fűszerek.
Mivel egy IR-es 1 evőkanál tejfölt megehet étkezésenként, így nem hagytam ki belőle annak ellenére sem, hogy az alaplé mellé növényi tejet használtam.
A szezámtej receptje itt érhető el.
könnyed téli leves | 284 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
vöröshagyma | 60 gr | 240 | 17 | Lidl |
csirkemell | 300 gr | 1500 | 450 | Lidl |
zabpehely | 3 evőkanál | 20 | 400 | Lidl |
tojás | 1 db | 40 | házi | |
oregano, só | 0 | DIY | ||
vöröshagyma | 2 evőkanál | 240 | 10 | |
sárgarépa | 2 szál | 200 | 30 | DIY |
burgonya | 1 db | 100 | 20 | |
zöldbab | 200 gr | 500 | 100 | |
kapor, majoranna | 3+1 evőkanál | 0 | DIY | |
szezámos növényi tej | 0,5 l | 116 | 58 | DIY |
tejföl | 30 gr | 410 | 12 | LIdl |
alaplé | 1 liter | 0 | ||
adag | 4 | 1137 |
A kalóriabázis szerint szezámtej helyett rizstejjel számolva
100 gramm tápértéke:
kcal: 50.87
fehérje: 4.09 szénhidrát: 6.58 zsír: 0.88
1 adag (500 g) tápértéke:
kcal: 254.35
fehérje: 20.47
szénhidrát: 32.91
zsír: 4.38
kcal: 50.87
fehérje: 4.09 szénhidrát: 6.58 zsír: 0.88
1 adag (500 g) tápértéke:
kcal: 254.35
fehérje: 20.47
szénhidrát: 32.91
zsír: 4.38
1) A hagymát aprítóban összevágtam kisebb darabokra (ne legyen krémes), majd két evőkanállal félretettem a levesbe, a többit egy tálba mertem, majd a csirkemellet is összedaráltam a gépben. (A mosogatás miatt ez a sorrend, így a kettő között nem kell kiöblíteni.)
2) A hagymát, csirkét, tojást összekevertem a fűszerekkel, végül 3 evőkanál zabpehellyel kiegyensúlyoztam az állagát. Sütőpapíron 180 fokon sütöttem meg, jobban szeretem így, mint főzve.
3) A mélyhűtőből kivett alaplét lábasba tettem, felolvasztottam, ebbe került bele először a hagyma és a sárgarépa, majd kissé később a burgonya és a zöldbab. Mikor megfőttek, szezámtejet öntöttem hozzá, sok-sok kaporral és majorannával ízesítettem.
2) A hagymát, csirkét, tojást összekevertem a fűszerekkel, végül 3 evőkanál zabpehellyel kiegyensúlyoztam az állagát. Sütőpapíron 180 fokon sütöttem meg, jobban szeretem így, mint főzve.
3) A mélyhűtőből kivett alaplét lábasba tettem, felolvasztottam, ebbe került bele először a hagyma és a sárgarépa, majd kissé később a burgonya és a zöldbab. Mikor megfőttek, szezámtejet öntöttem hozzá, sok-sok kaporral és majorannával ízesítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése