A kinyílt spóratartójú barna csiperke 400 Ft, a normál 660 Ft volt. Utóbbiból töltött gombát készítettem, a tönkjeiből és az olcsóbb verzióból pedig gombapörköltet.
Korábban tettem fel már recepteket a blogra, hogyan töltöm a gombát.
Gombafejek zöldséges hússal töltve 200 Ft / adag
Most 300 gr darált sertéscombbal töltöttem meg, napraforgómagot és kihűlt állapotban egy tojást tettem bele, hogy tovább telítsen.
A 21 gombafej után is maradt a töltelékből, amit desszertes üvegtálba tettem, letakartam sajttal és kisütöttem a gombák mellett.
De térjünk rá a gombapaprikásra, mert arról ég nem volt szó soha!
gombapörkölt | 156 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Pingvin Patika |
és/vagy teavaj | 1 evőkanál | 1000 | 20 | Penny |
vöröshagyma | 100 gr | 240 | 24 | Lidl |
barna csiperke | 1 kg | 400+660 Ft | 500 | piac |
só | 1 evőkanál | |||
churry fűszernövény | 1 evőkanál | DIY | ||
pirospaprika | 2 evőkanál | 20 | ||
(tejföl) | 2 evőkanál | 420 | 40 | |
adag | 4 | 624 |
A lényege, hogy maradjon gombaíze, ne fűszerezzük túl. A vaj ízét különösen kedvelem benne, így a jól bevált kókuszsír helyett-mellett abban pirítom a hagymát.
Mivel a gomba 100 grammjában csak 3 gr CH van, így köret nem árt mellé.
A tejfölt nem szoktam belekeverni, tálaláskor kap, aki kér hozzá. Ha túl híg, egy kanál barna rizsliszt is mehet bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése