Decemberben nem készítettem gyümölcskenyeret, mert amúgy is nehéz volt megállni az édességdömping csábítását, de jött a január és a szokásos muffin helyett ez került az uzsonnás dobozomba.
Először tk. tönkölyliszttel készítettem, az jobban bejött, mint a gluténmentes társa.
Ebből a tésztából két szilikon kenyérforma lesz.
gyümölcskenyér | 1200 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
barna rizsliszt | 300 gr | 200 | ||
bambuszrostliszt | 100 gr | 200 | ||
sütőpor | 1 db | 40 | ||
dió | 100 gr | 0 | ||
chia mag | 20 gr | 40 | ||
útifűmaghéj | 3 gr | 50 | ||
só | 1 teáskanál | 0 | ||
DW 1:4 édesítő | 100 gr | 400 | ||
házi cukormentes lekvár | 250 gr | 0 | ||
tejföl | 200 gr | 150 | ||
víz | 2 dl | 0 | ||
tojás | 3 db | 120 | ||
házi aszalt gyümölcs | 200 gr | 0 | ||
adag | 1 | 1200 |
1) Összekevertem egy nagyobb tálban a száraz hozzávalókat, először a liszteket, aztán a darabosat. Mehet bele kis csoki is. :)
2) A tojást, a lekvárt és a vizet is egymáshoz adtam, majd elegyítettem a kettőt.
3) Két szilikon kenyérformába kanalaztam, 600 gramm ment egy edénybe és kisütöttem. 50 grammos szeleteket könnyen lehet belőle vágni, így 2*12 szelet gyümölcskenyerünk lesz.
Most aszalt meggy és meggylekvár került a sütibe.
A tejföl és a szilikon forma miatt nem igényelt zsiradékot, aki ezt elhagyná belőle, vízzel és kókuszzsírral pótolja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése