Tele van tejtermékkel, szóval csak délutáni fogyasztásra ajánlom, de rendkívül laktató és hosszan telít a mascarpone zsírossága miatt. Kókusztejszínnel lehet ezeket helyettesíteni, de még nem kísérleteztem az arányokon. A kókusztejszínnel amúgy is szkeptikus vagyok, és mivel nekem nincs bajom a lassabb felszívódású tejtermékekkel, így inkább hagyományosan fogyasztom.
Elkészítési ideje a dermedés nélkül kb. 15 perc.
Egy nagyobb tortaforma hozzávalói a következők:
1) A datolyát kimagozom, majd kis vízzel felöntöm, amíg a többi hozzávalót összekészítem. Ne álljon benne sokat, és ez a része akár ki is hagyható teljesen.
2) A vajat felolvasztom.
3) Az aprítóban először a Gullon-kekszet darálom le, majd a datolyát és a mazsolát ezzel keverem hozzá. A teavajat legvégül adom hozzá.
4) Nagyobb tortaformában elsimítom kanállal a képlékeny masszát, és mehet is a hűtőbe.
5) Újabb tálban habverővel összekeverem a második szakasz hozzávalóit, és ezt is a tortára kenem, nem kell megvárni, amíg teljesen megdermed az alja.
Összesen 1395 gr a torta.
12 szelet esetén 116 gr egy szelet. (Negyedelem, majd a negyedeket harmadolom.)
100 gramm
tápértékekcal:
293.26
fehérje:
4.26
szénhidrát:
19.01
zsír:
23.74
Egy szelet tápértéke:
kcal:
fehérje:
szénhidrát:
zsír:
kcal:
340.18
fehérje:
4.94
szénhidrát:
22.05
zsír:
27.54
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése