A linzertészta alapja ez itt, viszont a dió olajosabb a mandulánál, így a 3:2:1 szabály felborul valamelyest (liszt:zsír:"cukor").
A következő hozzávalókból kicsit nehezebben kezelhető tészta keletkezett, összegyúrás után jobban ragadt, de a hűtőben lehűlve szépen összeállt. Pihentetés után a hidegről kivéve a kezemmel nyomogattam szét, utána lehetett csak nyújtani a sodrófával.
Az összes hozzávalót beleöntögettem sorban a dagasztótálba, illetve először csak 100 gr diót, majd adtam hozzá még 50-et, mert túlságosan ragadt. A diós linzerhez elég lenne 30 gr tejföl is. A legjobb, ha tejföl nélkül kezditek el gyúrni és szép lassan adjátok csak hozzá.
A fenti hozzávalókból ennyi lett (kicsit jobban szét kellene húzni őket):
100 gramm tápértéke
szénhidrát: 26.77
zsír: 46.04
Egy adag kb. 42 gramm (ha 15 adag / tepsi):
kcal: 221.32
fehérje: 3.17
szénhidrát: 11.24
zsír: 19.34
100 gramm tápértéke
kcal: 526.96
fehérje: 7.54szénhidrát: 26.77
zsír: 46.04
Egy adag kb. 42 gramm (ha 15 adag / tepsi):
kcal: 221.32
fehérje: 3.17
szénhidrát: 11.24
zsír: 19.34
TIPP
A tescóban vettem 4 db-os COOK sütikiszúrót 350 Ft-ért, más mintájút, de hasonló elven működőt (amivel ki lehet nyomni belőle utána, ha beleragadt).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése