Olcsó és egyszerű, mindent bele leves (először olajon átforgatom, utána párolom), majd a végén kell a tejfölt hozzáadni.
A daragaluskát a végén készítettem. A tojásokat összekevertem a rizsdarával , sóval, olajjal és félretettem a hűtőbe. Láttam, hogy ez híg lesz, így még liszttel gyorsan segítettem az állagán. Így is szétesősebb az eredetinél, de lassú felszívódású és finom.
Amíg főtt, készült a többi.
1) Vizet forralok, erre kitalált betétben a rózsákra szedett karfiolt megpárolom.
2) A darált húst kókuszzsíron megpirítom (apróra vágott hagyma nélkül készítem, de van, aki arra esküszik), sózom, hozzáadom a nyáron eltett paradicsomszószt, a borecetet és a fűszereket, félreteszem. A borecet szerintem eszméletlen jó pikáns felhangot ad az ételnek.
2) A darált húst kókuszzsíron megpirítom (apróra vágott hagyma nélkül készítem, de van, aki arra esküszik), sózom, hozzáadom a nyáron eltett paradicsomszószt, a borecetet és a fűszereket, félreteszem. A borecet szerintem eszméletlen jó pikáns felhangot ad az ételnek.
3) A kölest közben 2x-es vízben felteszem főni, ha felforrt a víz, takarékra teszem és figyelem, mert fedő alatt kell párolni, de könnyen kifut. Csak sózom.
4) A joghurtot tojással összekeverem.
4) Kókuszzsírral kikent tepsibe rétegezem: alulra az összes hús, rá köles, arra a karfiol, és a tojásos joghurt, megy a sütőbe jó fél órára. Ha megbarnult a teteje, kész, aki szeretne, az utolsó öt percre szórja csak meg sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése