A kacsa mellé a tésztaszószhoz és a sajtpuffancshoz szükséges zöldségeket mertem, hogy a hűst ízesítsék, amíg ők maguk is elkészülnek.
kacsacomb párolt káposztával | 515,5 | Ft/adag | |||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely | |
sütőzacskó | 1 db | 50 | cba | ||
kacsacomb | 4 db | 1500 | 1440 | Lidl | |
só | |||||
friss zöldfűszer | 1 csokor | DIY | |||
sárgarépa | 6 db | 200 | 200 | Lidl | sajtos puffancs |
vöröshagyma | 1 db | 240 | 16,8 | Lidl |
tésztaszósz
|
padlizsán | 2 db | 140 | Lidl | ||
paprika | 2 db | 300 | 40 | Lidl | |
lilakáposzta | fél | 350 | 175 |
köret
| |
kömény, fahéj, kevés édesítő | 1-1 kávéskanál | ||||
adag | 4 | 2062 | 1490 |
1) A sütőzacskóba rétegezve betettem a hozzávalókat, majd fél liter vizet öntöttem alá és lezártam a zacskót, tűvel megböködtem felül.
Került bele friss kakukkfű, borsikafű és csombor is. A lényeg, hogy a hús kerüljön felülre.
Sütési idő min. 50 perc.
Került bele friss kakukkfű, borsikafű és csombor is. A lényeg, hogy a hús kerüljön felülre.
Sütési idő min. 50 perc.
2) A káposztát legyalultam, fél órát hagytam sózva állni, majd a fazékba mertem. A legtöbb recept szerint őrölt köménnyel jó fűszerezni, én fahájat is szoktam tenni mellé. Van, aki édesítőt is használ. Fedő alatt kis lángon megpároltam, majd a végén a fedőt levéve megvártam, amíg a leve elfő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése