rakott karfiol | 255 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
karfiol | fél fej | 300 | piac | |
görög joghurt + víz | fél doboz | 100 | Lidl | |
csípős szósz / pirospaprika / harissa | 1 evőkanál | házi | ||
só | 1-1 teáskanál | 0 | ||
vöröshagyma | 1 db | |||
darált comb (+ répa) | 0,3 kg | 250 | hentes | |
paradicsom + olasz fűszerkeverék | 1 üveg | DIY | ||
hajdina | 100 gr | 952 | 95 | Internetpatika |
adag | 3 | 765 |
rakott brokkoli | 265 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
brokkoli | 0,5 kg | 500 | 250 | Lidl |
tojás | 6 db | 150 | Spar | |
só | 1-1 teáskanál | 0 | ||
vöröshagyma | 1 db | 30 | Lidl | |
darált comb (+ répa) | 0,3 kg | 250 | hentes | |
paradicsom + bazsalikom | 1 üveg | DIY | ||
hajdina | 100 gr | 952 | 95 | Internetpatika |
adag | 3 | 795 |
1) A hajdinát beáztattam reggel forró vízben, hogy főzni se kelljen.
2) A karfiolt rózsáira szedtem, és a csípős szósszal, illetve fűszerekkel kikevert és vízzel felhigított mártásba forgattam, majd kikókuszzsírozott edényben megsütöttem 200 fokon kb. 10 perc alatt.
3) Addig a brokkolit párolóedényben, sós vízben elkészítettem, nem kell neki sok idő.
4) A hagymát megdinszteltem, a húst hozzákevertem, majd amikor megsült, a paradicsomot hozzáadtam.
5) Rétegeztem:
- a karfiolt az edényben hagytam, lefedtem egy réteg hajdinával, majd hússal, végül sajt is került rá.
- a brokkolinál alulra került a hús, rá az összes brokkoli, arra hajdina, végezetül hús, és a sütés végén ráütöttem 6 tojást is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése