Ilyenkor mindig vajas kenyértésztából sütöm a zsemléket, mert azok egész nap frissek és puhák maradnak, a blogon több receptet is találsz hozzá. Itt a hamis kifli receptje, ami tönkölyből is készülhet, de a kenyér címke alatt több receptet is találsz pontosan kimért hozzávalókkal.
Ha a 100 grammos tésztalabdákat háromszög alakra nyújtod, kiflit kapsz, ha zsemlét szeretnél, úgy a gombócok tetejét az ujjaiddal folyamatosan széthúzogatod, miközben forgatod a kezedben, a széleket pedig a tészta aljára hajtod, így kapsz csodaszép zsömléket. Ha szóltok, legközelebb felveszem valahogy videóra, mert lehet, nehéz leírás alapján elképzelni a műveletet, pedig nem nehéz.
Nem utolsó szempont, hogy magad teszed bele a szalámit és a zöldséget is. Nagy csalódás, amikor rájössz, hogy a pultban levő gyönyörű szendvicsnek csak a felét töltötték meg, ott, ami kilátszik, vagy még nagyobb csalódás, amikor a szalámi a futottak még kategória legalját képviseli csak. Elvből nem veszek olcsó, rossz minőségű szalámikat, fájó szívvel, de parizert sem fogyasztok, pedig gyerekkorom nagy kedvence volt.
A kertben már nő a friss rukkola, a (bébi)spenót, sóska, a tépősaláta, virágcserépben is megél mind, nincs is jobb annál!
szendvics | 110,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
tk. tönkölyliszt | 500 gr | 200 | Lidl | |
vaj | 100 gr | 1200 | 120 | Lidl |
szárított élesztő | fél zacskó | 20 | Penny | |
vajkrém | fél doboz | 150 | Lidl | |
sonka | 20 dkg | 2500 | 500 | Spar |
saláta | amennyi belefér | DIY | ||
rukkola | amennyi belefér | DIY | ||
adag | 9 | 990 |
A végeredmény pedig:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése