Nyílik már a bodza, a héten készülök eltenni jópár üveg szörpöt, természetesen fotókat majd mellékelek.
Kis segítséget ezen a linken találtok a befőzés mikéntjéhez.
A bodza nekem önmagában tömény és nem szeretem az utóízét, ezért szoktam párosítani az ízeket:
- citromfűvel
- mentával
- akáccal.
Sima bodzát is teszek el mindig, a fenti fűszernövényekből csak később, mert ami terem, az most a bodzás szörphöz kell. Akácszörpöt tavaly készítettem, de valahogy elillant az akác aromája, viszont a citromfüves és a mentás verzió ott is bejött.
A bodza por- és vegyszermentes helyről származzon, mert nem szabad megmosni.
Tisztításkor megszabadulsz a virágportól, ami az ízét adja.
A héten az összes recept felkerül a blogra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése