Egyedül húsgombócot főztem frissen, a lefagyasztott bablevesből készített főzőléből pedig villámgyors paradicsomlevest kreáltam, hagyma most nem került bele.
Ha mártást készítünk leves helyett, úgy pürésített főtt zellerrel sűríthető.
Mivel sokan panaszkodnak nekem, hogy nemcsak a neten fellelhető, de a szakácskönyvekben megjelenő receptekben is sok a pontatlanság, lemértem minden hozzávalót a mérlegen. Egy evőkanál só/ételízesítő 10 grammnak felel meg egyébként.
Elkeserítő, hogy amióta a blog miatt rendszeresen használom a digi mérleget, folyamatosan szembesülök vele, hogy ha fél kilót kérek valamiből, simán lesz 640 gramm, ami +28%.
paradicsomleves húsgombóccal | 150,7 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
darált sertéscomb | 640 gr | 1000 | 640 | hentes |
lenmag | 30 gr | 650 | 19,5 | Pingvin Patika |
zabpehely | 35 gr | 400 | 14 | Penny / Lidl |
tojás | 2 db | 80 | házi | |
házi ételízesítő | 1 evőkanál | 0 | DIY | |
darált aszalt paradicsom | 1 evőkanál | DIY | ||
bableves leve | 1 l | DIY | ||
paradicsompüré | 1 üveg | DIY | ||
adag | 5 | 754 |
(A lenmag helyett a napraforgó még jobb, csak már nem volt otthon.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése