Főzeléknek, lecsóba, lepénybe is mehet. Múltkor avokádókrémmel és sonkával ettem, kenyér helyett.
Mivel két tő bőven ellát egy családot, és még cserépben is megél, bátran ajánlom!
A receptbe tojásfehérjepor is került, mert egy paleós oldalon ajánlották, hogy így nem szívja úgy magába az olajat és nagyon bejött a tipp.
cukkinilepény | 122 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
cukkini | 700 gr | 0 | DIY | |
parmezán | 85 gr | 3500 | 297,5 | Lidl |
barna rizsliszt | kb. 100 gr | 700 | 70 | Internetpatika |
tojás | 3 db | 120 | házi | |
só | 1 teáskanál | |||
tojásfehérjepor | 15 gr (3 tasak) | 50 | DIY | |
sok-sok zöldfűszer | ||||
adag | 4 | 488 |
1) Aprítóban először a parmezánt porítottam, majd ezt félretéve a cukkinit is "lereszeltem", utóbbit besóztam, tésztaszűrőben lecsepegett egy óra alatt. Végül a maradék vizet is kinyomkodtam belőle.
2) Hozzáütöttem a tojásokat, összekevertem a parmezánnal, tojásfehérjeporral és fűszereztem a masszát.
3) Annyi barna rizslisztet hozzákevertem, hogy vizes kézzel már gyúrható legyen a tészta. Még ragadt.
4) Sütőpapíron elegyengettem, így:
De teflonos serpenyőben is süthető, sok olaj nem kell alá. Egy kanálnyi adagokat kell ellapogatni. (4 lepény / serpenyő)
De teflonos serpenyőben is süthető, sok olaj nem kell alá. Egy kanálnyi adagokat kell ellapogatni. (4 lepény / serpenyő)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése