Növényi tejjel hígabb, inkább ivó"joghurt"-ként csomagolom el, de ha tartalmas ebédre vágyunk, így készítem a levesfőző géppel:
köles"tejszín" | 182,5 | Ft/adag | 228 | Ft / liter |
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
köles | 60 gr | 625 | 37,5 | Internetpatika |
kókuszreszelék | 40 gr | 1250 | 50 | Lidl |
karobpor | késhegynyi (elhagyható) | 4000 | 40 | Internetpatika |
víz | 1 liter | |||
Dia Wellness negyedannyi ugyanannyi | 15 gr | 3666 | 54,99 | Internetpatika |
só | 1 csipet | |||
adag | 1 | 182 | 8 dl |
1) Elkészítem a fenti alapot a krémleves funkcióval. Jó krémes állagú folyadékot kapunk.
Tejként nem is fogyasztható.
2) Leszűröm, a gépet kiöblítem.
3) A köles"tejszín" kicsit több, mint felét visszaöntöm, szezonális gyümölccsel egészítem ki a minimum jelzésig, és újra a krémleves funkcióval összefőzöm.
4) A maradék "tejszín"-nel összekeverem. Így lesz másfél liter sűrű leves. Magtejjel tovább higítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése