Én is idén próbálkoztam vele először, azért jöttem későn a recepttel mert nekem is ki kellett tapasztalni.
A végeredmény isteni finom!
sárgabarack szörp | 1676,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
sárgabarack(lé) | 2 liter | DIY | ||
tisztított víz | 1.5 liter | |||
Dia Wellness negyedannyi ugyanannyi | 500 gr | 3332 | 1666 | Internetpatika |
citromsav | 1 kávéskanál | 10 | ||
Na-benzoát | késhegynyi | 0 | ||
--> hab | 0.5 liter | |||
--> lekvár | 2 db 520 ml-es üveg | |||
--> szörp | 3,5 liter | |||
adag | 1 | 1676 |
1) Megmostam, kimagoztam a sárgabarackot.
2) Gyümölcsprésen átengedtem, kicsit több, mint 2 liter sűrű massza jött ki belőle.
3) Ezt a pépet átöntöttem egy fazékba, majd a citromsav hozzáadása után annyi vízzel kezdtem el melegíteni, hogy folyós állagú legyen.
4) Dia Wellness negyedannyi ugyanannyi édesítővel ízesítettem. Végül az egész zacskó belekerült, hiszen ezt a vizezett lét még tovább akarjuk majd higítani.
UPDATE! Ha habozás után édesíted, harmadával kevesebb kell bele.
UPDATE! Ha habozás után édesíted, harmadával kevesebb kell bele.
Ha üdítőnek teszed el, akkor higítás után csak 1-2 evőkanál édesítőt tegyél hozzá és minimális Na-benzoátot.
5) A habot folyamatosan szedtem róla. Ezt kókusztejjel összekeverve ittuk meg, de az eperhab receptjéhez hasonló desszert is készíthető belőle. (A receptet megtalálod a blogon.)
6) Még tettem hozzá vizet.
7) Üvegekbe töltöttem, dunsztoltam.
8) A gyümölcsprésben maradt gyümölcsből lekvárt lehet készíteni, zselésítő sem kell hozzá.
8) A gyümölcsprésben maradt gyümölcsből lekvárt lehet készíteni, zselésítő sem kell hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése