Aki spórol, annak a cukkinis változatot ajánlom. A paprika nagyon összeesik, így kevés lesz belőle.
ajvár | 714,4 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
recpeolaj | 0,5 dl | 700 | 35 | Herbária |
vöröshagyma | 160 gr, 3 db | 200 | 32 | |
kápia | 1, 3 kg (tisztán 1 kg) | 390 | 507 | Penny |
padlizsán | 360 gr, 1 db | 300 | 140,4 | Spar |
Na-benzoát | csipetnyi | |||
víz | 1 dl | |||
só | 20 gr | |||
adag | 1 | 714 |
1) A kápiapaprika tisztításával, szeletelésével szoktam kezdeni, sziszifuszi, ha nem szeretnénk a magokat benne látni. Nekem az a módszer jön be legjobban, hogy a csumájánál levágom a paprika tetejét (sok mag esetén rögtön a csumájánál, kevesebb magnál 1 cm-rel alatta a legideálisabb), körbe szelem késsel a magházat, majd a maradék magot félbe vágva kaparom ki belőle. Ehhez hajlékony vágódeszkát használok, mert így könnyebb a megfelelő tálba beletenni a paprika hasznos részét és a komposztot. Lefotóztam, hogyan is néz ki ez a valóságban.
2) A padlizsánt a képen látható módon szeletelem, héja marad, szeretem, nem is értem, miért szabadulnak tőle sokan. Félbe vágom, így kockázom.
3) A hagyma felszelése után fél deci olajon megdinsztelem, erre megy a padlizsán, majd amikor már jól átsült, a kápia. A táblázatban levő mennyiségek töltenek meg egy wokot, ami később a felére megy össze. Jól összekeverem, egy deci vizet öntök alá, majd fedő alatt, kis lángon párolom.
4) 40-45 perc múlva tartósítószert hintek bele, ezzel együtt botmixerrel pürésítem. Ezek után leveszem a tűzhelyről és gyorsan üvegekbe merem. Köpköd!!!
5) Dunsztolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése