A napsütötte, szabadföldi paradicsom mennyei ízt ad az ételnek, így azt és sok hagymát használtam a szószosításhoz. A fűszerek is mind a kertből érkeztek, a szárítottat az elején, a frisset a végén kell hozzáadni.
bolognai szósz | 144,2 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 2 evőkanál | 40 | Internetpatika | |
vöröshagyma | 125 gr | 200 | 25 | Lidl |
darált sertéscomb | 500 gr | 1000 | 500 | Lidl |
gomba | 500 gr | 600 | 300 | Lidl, piac |
paradicsom | 6-8 db | DIY | ||
ajvár vagy házi ketchup | 3 evőkanál | DIY | ||
bazsalikom, oregano, majoranna, fokhagyma | DIY | |||
adag | 6 | 865 |
1) Aprítógépben a vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát feldaraboltam, pár "pumpálás" és kész is, ne legyen massza.
2) A gombát is felszeltem.
3) Mivel az extra szűz olivaolaj a hőtől elveszti minden értékét, kókuszzsíron dinszteltem a hagymát, ezt követően a húst, majd amikor kifehéredett, a gombát.
4) Amíg ezek sültek, a paradicsomot is összevágtam: félbe vágtam, majd a felet 3*4-es kockákra vágtam. Hozzáadtam a serpenyőbe a többihez.
5) Ilyenkor jöhetnek a szárított fűszerek, melyek íze intenzívebb a frissnél.
6) 20 percet hagytam rotyogni, közben a hűtőben található maradék paprika- és paradicsom"lekvár"-ból is tettem hozzá, azzal sűrítettem.
Felét kihűlés utána mélyhűtőbe tettem, a többit ma és holnap esszük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése