Most kicsit újítottam, de nem bántam meg, mert egyszerűbb, de legalább annyira finom ez a változat.
padlizsánkrém | 561,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
recpeolaj | 0,5 dl | 700 | 35 | Herbária |
vöröshagyma | 160 gr, 3 db | 200 | 32 | |
répa | 400 gr, 5 db | 110 | 44 | Spar |
padlizsán | 1,5 kg, 3 db nagy | 300 | 450 | Spar |
Na-benzoát | csipetnyi | DIY | ||
só | 1 evőkanál | |||
adag | 1 | 561 |
A Sparban minden péntek reggel várnak a leárazott zöldségek, így a kínálattól függ, mivel készülök hétvégére.
Most padlizsánt 300 Ft-ért, répát pedig 110 Ft-ért kaptam.
Mivel a padlizsán héja ehető és finom is, nem hámozom meg, hiába szerepel ez a nagy gasztrokiadványok hasábjain.
1) A vöröshagymát felaprítom géppel, a répát meghámozom és legyalulom, a padlizsánt félbe vágom, és a feleket "felkockázom", a vastagsága miatt így kb. 1 cm * 2 cm téglalapok lesznek belőle..
2) Serpenyőben (wokban), fél deci olajon megdinsztelem a hagymát (vagyis többet teszek hozzá, mint főzésnél), majd annyi padlizsánt öntök hozzá, ami még jól meg tud sülni mellette. Ezt követően kisebb adagokban megpirítom wokban a hozzávalókat, olaj nélkül. Nem kell alá plusz olajat önteni, ennek az a lényege, hogy süljön, ne párolódjon.
3) Egy nagyobb edényben 1 deci vízzel felöntve 45 percig párolom a hozzávalókat, sózóm, fűszerezni nem szoktam, szeretem a zöldségek natúr ízét.
4) Ha botmixerrel pürésítem, utána leveszem már a gázról, mert alattomosan köpköd! Égési sérüléseket okozhat!
4+1) Tartósítószert újabban azért teszek hozzá, mert anélkül felbontás után 2-3 napig áll el maximum. Ezt nemcsak főzéskor, hanem kényérre kenve is fogyasztjuk, kellemetlen volt, hogy hamar ránk romlott.
5) Üvegekbe töltöm, dunsztolom.
Ebben az állapotában turmixoltam össze:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése