2016. augusztus 27., szombat

Cukkinis kápiakrém 121 Ft / 1 db 370 ml üveg

Ilyent még biztos nem ettetek, mert tavaly találtam ki. :)

Hozzávalók 5 db 370 ml-es üveghez:

cukkinis képiakrém607,0Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
recpeolaj0,5 dl70035Herbária
vöröshagyma160 gr, 3 db20032
kápia1 kg390390Penny
cukkini1 dbDIY
borscsipetnyi
víz0,5 dl
zselésítőszer, most 3:1 lekvár150
20 gr
adag1607

1) A kápiát megtisztítom, szeletelem, ahogy a korábbi bejegyzésekben olvashattátok. A cukkinit is héjastul kockázom. A hagymát géppel szoktam, de csak mert nem szeretek sírni.
2) Először a hagymát dinsztelem az olajon, majd a kápiát, végül a cukkinit. Ilyenkor sózom, hogy levet engedjen. Ez önmagában azért még nem elég, mielőtt fedő alatt párolni kezdem, teszek alá kis vizet.
3) 35-40 perc elteltével leveszem a fedőt, nagyobb lángra állítom, és elforralom alóla a vizet.
4) Közvetlenül pürésítés előtt hozzákevertem a dzsemfixet, mixelés után óvatosan vele, mert köpköd. Üvegekbe mertem, dunsztoltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése