Hozzávalók 5 db 370 ml-es üveghez:
cukkinis képiakrém | 607,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
recpeolaj | 0,5 dl | 700 | 35 | Herbária |
vöröshagyma | 160 gr, 3 db | 200 | 32 | |
kápia | 1 kg | 390 | 390 | Penny |
cukkini | 1 db | DIY | ||
bors | csipetnyi | |||
víz | 0,5 dl | |||
zselésítőszer, most 3:1 lekvár | 150 | |||
só | 20 gr | |||
adag | 1 | 607 |
1) A kápiát megtisztítom, szeletelem, ahogy a korábbi bejegyzésekben olvashattátok. A cukkinit is héjastul kockázom. A hagymát géppel szoktam, de csak mert nem szeretek sírni.
2) Először a hagymát dinsztelem az olajon, majd a kápiát, végül a cukkinit. Ilyenkor sózom, hogy levet engedjen. Ez önmagában azért még nem elég, mielőtt fedő alatt párolni kezdem, teszek alá kis vizet.
3) 35-40 perc elteltével leveszem a fedőt, nagyobb lángra állítom, és elforralom alóla a vizet.
4) Közvetlenül pürésítés előtt hozzákevertem a dzsemfixet, mixelés után óvatosan vele, mert köpköd. Üvegekbe mertem, dunsztoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése