krumplifőzelék | 70,4 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
vöröshagyma | 60 gr | 240 | 16,8 | Lidl |
újburgonya | 1 kg | 200 | 200 | Spar |
babérlevél | 3 db | DIY | ||
tárkony, majoranna | 1-1 teáskanál | DIY | ||
só | 1 teáskanál | |||
szezám-napraforgó tej | 3 dl | 116 | 35 | DIY |
barna rizsliszt | 1 evőkanál | 10 | Internetpatika | |
adag | 4 | 282 |
1) Elkészítettem a szezám-napraforgó tejet, a recept tegnap került ki a blogra.
2) Krumplihámozás és kockázás következett, tedd vízbe ázni kicsit, ha megvagy vele.
3) Egy vöröshagymát felaprítottam a gépben, majd kókuszzsíron megdinszteltem. Hozzáadtam a leöblített krumplit, annyi vízzel felöntöttem, hogy épp csak ellepje, és fedő alatt 20 perc alatt megpároltam. A szárított fűszereket az elején kell hozzáadni.
4) Habarást készítettem 3 dl növényi tejből és 1 evőkanál rizslisztből. Mivel a krumpli főzővize keményítős, így ha azt leöntötted róla, többet kell beletenni. Ha friss fűszereket használsz, elég most belekeverni.
Ehhez répás húspogácsát tálaltam (recept), 117 Ft / adagra jött ki télen.
Készítheted: csirkemellfalatkákkal (recept),
vagy sajtkoronggal (recept) is,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése