rakott cukkini | 303,3 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
hajdina | 150 gr | 1110 | 166,5 | Pingvin Patika |
szalonna | 3 szelet | 200 | hentes | |
cukkini | 1 db | 0 | DIY | |
gomba | 2 nagyobb db | 800 | 80 | Lidl |
házi ketchup | 330 ml | 0 | DIY | |
só | 1 teáskanál | |||
sajt (elhagyható) | 100 gr | 1600 | 160 | Lidl |
adag | 2 | 607 |
A hajdina rendkívül egészséges álgabona, épp ezért próbálom becsempészni a mindennapjainkba. Köretként nehezen gyűröm le az íze miatt, ezért inkább rakott ételeknél használom.
A másik fő alapanyag a cukkini. 2 tő ellátja egész nyáron a családot. Frissen is ehető, sütve-főzve semleges íze miatt abszolút átveszi a többi hozzávaló ízét. Sok vizet veszít. Diétába különösen ajánlom!
A természetes ízek dominálnak az ételben. A fűszerek elhagyása miatt alaposan megpirítottam mindent.
A sajt és a sütés előtt így nézett ki:
1) A hajdinát felöntöttem forró vízzel és lefedtem, magában is megpárolódik, magába szívja a vizet.
2) Egy hőálló tálba egy sor hajdinát, erre házi ketchupot öntöttem. Közben szalonnát zsírjára sütöttem, a szalonna ment az ételbe, a zsíron pedig megpirítottam a felszeletelt cukkinit és gombát. Megint egy sor hajdina, rá ketchup a kamarából, szalonna és zöldség, végül egy réteg sajt a tetejére.
3) Mivel minden hozzávaló már megsült előtte, 20 percig 180 fokon sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése