A pörköltet azért is szeretem nagy tételben készíteni, mert a végeredmény akkor lesz jó, ha lassan fő, órákon át - és hát kinek van erre ideje rendszeresen?!
Számomra a jó pörkölt nem pirospaprika ízű.
Nyáron kisebb üvegekbe szoktam eltenni direkt erre a célra paprika"lekvárt", de a zakuszka és az ajvár is remekül feldobja az ételt. Nemcsak ízesíti, hanem szaftot is ad hozzá.
Tegnap kivettem egy doboznyi pörköltet a fagyasztóból, így ma csak belemertem a lábasba, hozzáöntöttem egy kisebb zacskó mirelit zöldborsót. Közben vizet forraltam, a kuszkuszra öntöttem - és kész is lett a mai ebéd öt perc alatt.
pörkölt | 161,7 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
vöröshagyma | 500 gr | 240 | 120 | Lidl |
sertés comb | 2 kg | 900 | 1800 | hentes |
házi paprikalekvár | 1 üveg | DIY | ||
házi paradicsomlekvár | fél üveg | DIY | ||
aszalt paradicsom | DIY | |||
majoranna, házi vegeta, zellerzöld, boróka, lestyán | DIY | |||
só | 3 evőkanál | |||
adag | 12 | 1940 |
A mai ebéd így, nagy adagokkal átszámolva:
borsós pörkölt kuszkusszal | 303,9 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
pörkölt | 1 l | 800 | DIY | |
zöldborsó | 450 gr | 200 | Lidl | |
kuszkusz | 250 gr | 862 | 215,5 | Pingvin Patika |
adag | 4 | 1216 |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése