borsós-tarhonyás hús | 351,1 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
DW tarhonya | 250 gr | 2240 | 560 | Internetpatika |
zöldborsó | 450 gr | 470 | 210 | Lidl |
pörkölt (fagyasztóból) | 350 gr | DIY | ||
tökmagolaj | 3 evőkanál | 4000 | 100 | házi |
tökmag | 50 gr | 3666 | 183,3 | Internetpatika |
só | 1 evőkanál | |||
adag | 3 | 1053 |
1) Kiolvasztottam nap közben a pörköltet.
2) Két percig sós vízben főztem a tarhonyát, majd a tűzhelyről levéve megvártam, amíg fedő alatt a duplájára dagad. A són kívül semmi más nem kell a vizébe!
3) Leszűrtem a tarhonyát, és a szűrőben hagytam.
4) Ugyanabban a főzőedényben felmelegítettem a pörköltet, összekevertem a tarhonyával, majd a zöldborsóval.
5) Fűszerként alkalmazva adtam hozzá kevés tökmagot és tökmagolajat is, jól elkevertem benne. Ennek az az oka, hogy a hidegen sajtolt olajokat csak a főzés után szabad az ételhez adni, nem bírják a hőt!
Ez 3 hatalmas, 4 normál méretű adag.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése