Tarka lencsét használtam hozzá, de helyettesíthető vörös, sárga, vagy fekete lencsével is, de ha nem spóroltok az időn, akkor hagyományos lencse is megteszi.
Padlizsánt a Lidlben vettem 100 Ft-ért db-ját, majd a Sparban árultak volt 300 Ft / kiló áron, így ott is került a kosárba. Most csak kettőt használtam fel, hogy hétfőn frissen vihessem.
lencsével töltött padlizsán | 290 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
lilahagyma | 60 gr | 300 | 21 | piac |
tarka lencse | 100 gr | 1000 | 100 | piac |
tojás | 2 db | 80 | házi | |
só, garam masala, pikáns fűszerkeverék | 1 teáskanál | |||
padlizsán | 2 db | 200 | Lidl, Spar | |
olajspray | 20 | DIY | ||
parmezán | 40 gr | 3500 | 140 | Lidl |
adag | 2 | 581 |
1) Felöntöttem a tarka lencsét forró vízzel és hagytam, hogy megpuhuljon. Mivel ez felezett fajta volt, bár a vörös lencsénél kicsit lassabban puhult, de kb. annyi idő alatt készen lett, mint a sárga lencse szokott. Elég neki 30-60 perc is, hogy késszé párolódjon.
2) A padlizsánokat megtisztítottam, levágtam a csumáját, elfeleztem, kanállal kikapartam a belsejét (amit félretettem), lefújtam olajspray-vel és elősütöttem 200 fokon.
3) Aprítóban felvágtam a hagymát, és amíg azt kókuszzsíron dinszteltem, a padlizsán belsejét is összevágtam benne gyorsan.
4) A hagymához a szinte roppanós lencsét hozzáadtam, fél deci vizet öntöttem hozzá, majd a padlizsánt és a fűszereket is hozzáadtam. Megvártam, amíg a padlizsán és a hagyma összeesik annyira, hogy besűrítse.
5) Ekkorra kész is a padlizsán. Kivettem a sütőből, és a tojással összekevert tölteléket belekanalaztam és sütöttem még 5-10 percet, hogy a tojás megszilárduljon.
6) Kis parmezánt reszeltem rá (cserélhető, elhagyható).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése