Ha már szóba került a bazsalikom szaporítása, hoztam is egy receptet, amihez sok kell belőle.
Jó kis fogyókúrás étel, paleo étrendbe is beilleszthető. Mivel csak zöldségből származó szénhidrátot tartalmaz, vacsorának is tökéletes.
paprika édesköménnyel és csirkemellel | 375 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
csirkemell | 1 db | 1500 | 300 | |
édeskömény | 1 db | 500 | 120 | Lidl |
vöröshagyma | 1 db | 200 | 15 | Lidl |
bazsalikom | 4 evőkanál | 0 | DIY | |
só | 1 evőkanál | |||
kaliforniai paprika | 3 db | 1000 | 660 | DIY |
olajspray | 10 | |||
adag | 2 | 1125 |
1) A kaliforniai paprikákat megtisztítottam, félbevágtam és a magházat óvatosan kiszedtem, ügyelve rá, hogy a paprika húsába ne vágjak bele. Olajspray-vel lefújtam és a sütőbe betettem sülni légkeveréssel. (Ha nem sütöd elő, órákig készül majd megtöltve.)
2) A megdinsztelt hagymára először az apró kis kockákra vágott húst dobtam rá, majd az édesköményt. Sóztam, sok bazsalikommal fűszereztem, remekül megy az édeskömény ízéhez.
3) Mire elkészült a töltelék, a paprika is megpörkölődött. Megtöltöttem, az egyikre tojással kikevert joghurtot is öntöttem, és alufóliával lefedve 20 percet sütöttem.
Az 1 db csirkemellből és 1 db édesköményből készült töltelék 3 paprikához elég, én kevesebbet vettem sajnos, de a receptet átírtam emiatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése