Egy egyszerű példát hoztam arra, hogy az újdonságnak számító alapanyagok ellenére nem nő meg egy étel előállítási költsége.
A kettő közötti különbség, hogy tejföllel vagy cocomasszal sűrítjük az ételt. Utóbbi tejmentes étkezésbe is beilleszthető, friss, üde ízt ad a főzeléknek, így a hasonló fűszerezés ellenére is teljesen új ízvilágot kölcsönöz az ételnek.
Van ennél egy egyszerűbb alternatíva is: több zöldborsót használj fel hozzá és pürésítsd egy részét! Így még a habarásnál is olcsóbb megoldást választasz. Erre itt találsz példát.
A korábbi receptet itt találjátok.
tejmentes zöldborsófőzelék | 240,5 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
vöröshagyma | 1 db | 200 | 16 | Lidl |
mirelit zöldborsó | 450 gr | 240 | 200 | Lidl |
cocomas | fél doboz | 170 | Internetpatika | |
barna rizsliszt | 2 evőkanál | 700 | 35 | Internetpatika |
kókuszzsír | 1 evőkanál | 1000 | 30 | Internetpatika |
só, gyömbérpor | 1 evőkanál | 30 | ||
adag | 2 | 481 |
zöldborsófőzelék habarással | 192,1 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
mirelit zöldborsó | 450 gr | 200 | Lidl | |
lilahagyma | 80 gr | 240 | 19,2 | Spar |
házi tejföl | 350 gr | 200 | 70 | DIY |
barna rizsliszt | 2 evőkanál | 700 | 35 | Internetpatika |
gyömbér | 1 cm hosszú | 1500 | 30 | Lidl |
tárkony | 1 evőkanál | DIY | ||
kókuszzsír | 1 evőkanál | 1000 | 30 | Internetpatika |
só | 1 evőkanál | |||
adag | 2 | 384 |
zöldborsófőzelék önmagával sűrítve | 205,5 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
vöröshagyma | 1 db | 200 | 16 | Lidl |
mirelit zöldborsó | másfél zacskó | 240 | 300 | Lidl |
barna rizsliszt | 2 evőkanál | 700 | 35 | Internetpatika |
kókuszzsír | 1 evőkanál | 1000 | 30 | Internetpatika |
só, gyömbérpor | 1 evőkanál | 30 | ||
adag | 2 | 411 |
Láthatjuk, tényleg drágább kissé, ha a tejet kiiktatjuk az ételekből, de a keletkező plusz költség 100 Ft alatt van.
Jelen esetben (fagyasztott) csirkeszárnnyal csomagoltam. Ez van, ha este nyolcra ér haza az ember.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése