Akcióvadászat következtében tojást 20 Ft-ért, sonkát féláron vettem, és a hűtőben is volt még fetasajt és tejföl, amit mindenképp szerettem volna felhasználni. Mivel spenótot ettünk hétvégén, a kertben levő friss mángoldból nem szívesen készítettem volna ismét főzeléket.
Spenótból és sóskából is elkészíthető a recept.
A fenti hozzávalókból a következő étel született:
A baloldaliba tejföl és fetasajt is került, a jobb oldaliba csak sonka és parmezán.
mángoldtekercs | 175,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
mángold (friss) | 1 lábasnyi | 0 | DIY | |
tojás | 6 db | 120 | Lidl | |
kókuszzsír | 50 gr | 1000 | 50 | Internetpatika |
só | ||||
tejföl | 1 doboz | 80 | Spar | |
sonka | 100 gr | 175 | Spar | |
parmezán | 25 gr | 5000 | 125 | DIY |
fetasajt | 100 gr | 1500 | 150 | Spar |
adag | 4 | 700 |
1) A mángoldot forró vízzel leöntöttem és kevés vízben megpároltam, majd aprítógépben összevágtam.
2) A tojásokat szétválasztottam. A fehérjét sóval habbá vertem, a sárgáját olvasztott kókuszzsírral összekevertem. A sárgájából készült krémhez adtam hozzá először a mángoldot, majd a fehérjét is.
3) A sütőben szilikonon szétterítettem a masszát (nem lesz egy centi vastag), majd 180 fokon megsütöttem. Hagytam kihűlni.
4) A tölteléket eloszlattam benne: egyik részére sonkát, tejfölt, fetasajtot és parmezánt tettem, a másikra sonkát és parmezánt. A szilikon lap segítségével feltekertem. A széleknél kell csak vigyázni, ahol vékonyabb a tészta.
5) Másfél-két centi széles csigákra vágtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése